Skip to main content

La Maria és una senyora jubilada i és la propietària de Cal Serrat. Va estar-hi despatxant uns 65 anys i ens va explicar que hi va anar per jove, es va casar amb el pubill de la casa. La botiga de Cal Serrat va ser una de les carnisseries d’Olost i actualment encara continua sent activa.

Sempre ha estat situada al mateix lloc?

Si,  sempre a estat al mateix lloc, a la plaça Major del poble i fa més de 60 anys que està oberta.

Feien vacances?

La Maria ens va explicar que no havia fet mai vacances. Obrien tots els dies de la setmana i els diumenges no tancaven mai. L’horari que feien era continu, obrien al matí fins a la tarda sense tancar al migdia.

L’amo sempre ha sigut el mateix?

El negoci sempre l’ha portat la família de Cal Serrat.   I a la botiga hi despatxaven unes dues persones.

IMG_1633

A Olost només hi havia hagut aquesta carnisseria o n’hi havia d’altres?

Ens va explicar que també hi havien hagut altres carnisseries com: cal Carnisser , ca la Nita, cal Carlet o cal Boix.

Es mataven vostès mateixos al bestiar?

Només es mataven el porc a casa seva. La resta de bestiar que venien (xai, cabrit, vedella) el portaven cap al matadero que el matessin. En Josep ens va explicar que el matadero era on hi ha ara el consultori mèdic i que 1kg de carn més o menys valia unes 20 pessetes.

La botiga sempre ha estat igual? Hi ha hagut reformes?

Primerament era una botiga molt petita, però a mesura que han anat passant els anys l’han anat reformant i engrandint una mica més fins a la d’avui. També ens van dir que antigament ja tenien unes càmeres de refrigeració per mantenir la carn ben fresca.

Maria li agraïm la seva generositat de participar en el nostre treball. Moltes gràcies.

Mariona, Arnau i Máximo

Col·laborador: Pere Martí

Deixa un comentari