Skip to main content

El projecte

Memòria sobre rodes és un projecte adreçat als nens i nenes dels municipis servits pels bibliobusos de la Diputació de Barcelona. Pretén impulsar la recuperació de la memòria local anterior al 1965 mitjançant la recollida de fotografies i la gravació de testimonis orals. Una selecció d’aquest material passarà a formar part del Trencadís, el dipòsit digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

Els protagonistes

És un projecte intergeneracional on els protagonistes són els nens i nenes de les escoles que s’hi han compromès. Són ells, amb l’ajuda dels seus mestres, els que s’encarreguen de buscar les fotografies, escanejar-les i documentar-les. Són ells també els que busquen i entrevisten els seus familiars o altres persones del poble que els puguin informar d’algun aspecte de la història més recent.

I els altres protagonistes són els bibliobusos, que porten el servei de lectura pública als adults i infants de les poblacions menors de 3.000 habitants, i que ara impulsen aquest projecte per recuperar i preservar la memòria local dels municipis que recorren.

Com participar-hi?

Inicien el projecte els bibliobusos Guilleries i Tagamanent amb quatre escoles d’Osona, però està obert a tots els grups de 5è i 6è de primària dels pobles que visiten els bibliobusos. Si hi esteu interessats, heu de posar-vos en contacte amb el vostre bibliobús.