Skip to main content

Memòria històrica de Torrelavit per part de l’escola J.J. Ràfols

Durant el primer trimestre el Grup de Grans ( 4t, 5è i 6è ) de l’escola J.J Ràfols de Torrelavit ha estat recopilant imatges de la població. Aquestes imatges havien de ser d’abans de 1965. El resultat ha estat aquest:

Aquesta foto és de Torrelavit al 1905, esta feta des de la muntanya de la Creu que hi ha al costat de Torrelavit, l'autor d’aquesta foto és desconegut.

Aquesta foto és de Torrelavit al 1905, esta feta des de la muntanya de la Creu que hi ha al costat de Torrelavit, l’autor d’aquesta foto és desconegut.

Aquesta foto és de Torrelavit, és va fer al 1920 i és d'un moli que és diu l’Esbert.

Aquesta foto és de Torrelavit, es va fer al 1920 i és d’un moli que es diu l’Esbert.

En aquesta fotografia hi ha una persona que esta asseguda al pont de les escoles de Torrelavit. El pont de les escoles ja estava mig fet, la foto està feta  l’any 1.965.

En aquesta fotografia hi ha una persona que està asseguda al pont de les escoles de Torrelavit. El pont de les escoles ja estava mig fet, la foto està feta l’any 1.965.

Aquest noi és diu Josep i en aquesta foto aproximadament té uns 35 anys. És pot veure que està al bosc de Torrelavit collin bolets i porta un cistell ven ple.

Aquest noi és diu Josep i en aquesta foto aproximadament té uns 35 anys. Es pot veure que està al bosc de Torrelavit collin bolets i porta un cistell ben ple.

Són una mare i un nen  passejant en un carrer de Torrelavit, és el carrer  del Moli, és el carrer que va cap a l'escola, l'autor és desconegut.

Són una mare i un nen passejant per un carrer de Torrelavit, és el carrer del Moli, és el carrer que va cap a l’escola, l’autor és desconegut.

Aquesta és una foto de l'escola J.J. Rafols de Torrelavit de l'any 1958, la foto està feta des de el barri del Vilet . A la imatge podem veure una torre elèctrica, un barranc i una casa.

Aquesta és una foto de l’escola J.J. Rafols de Torrelavit de l’any 1958, la foto està feta des del barri del Vilet . A l’imatge podem veure una torre elèctrica, un barranc i una casa.

És una noia que és diu Quima, en aquesta foto aproximadament té uns 25 anys i està a l’escola assentada  en una barana.

És una noia que es diu Quima, en aquesta foto aproximadament té uns 25 anys i està a l’escola assentada en una barana.

En aquesta foto es veuen els nens jugant a futbol. No tenen portaries,fan servir els arbres de porteries.

En aquesta foto es veuen els nens jugant a futbol. No tenen porteries,fan servir els arbres de porteries.

En aquesta foto és veu un noi que és diu Thomas. Abans el vehicle de transport era el ruc!

En aquesta foto es veu un noi que es diu Thomas. Abans el vehicle de transport era el ruc!

Aquí es veu un noi que està a Torrelavit, darrere  seu hi ha unes cases del Vilet.

Aquí es veu un noi que està a Torrelavit, darrere seu hi ha unes cases del Vilet.

En aquesta fotografia és veu el pati de l’escola J.J. Ràfols de Torrelavit, hi ha uns nens a l’hora del pati jugant a futbol. Si us fixeu no tenen porteries , l’espai de la pista és molt gran i només hi ha nens, no hi ha cap nena.

En aquesta fotografia es veu el pati de l’escola J.J. Ràfols de Torrelavit, hi ha uns nens a l’hora del pati jugant a futbol. Si us fixeu, no tenen porteries , l’espai de la pista és molt gran i només hi ha nens, no hi ha cap nena.

En aquesta foto podem observar un noi i una noia agafats de la mà passejant pel bosc de Torrelavit. L’autor de la foto és desconegut.

En aquesta foto podem observar un noi i una noia agafats de la mà passejant pel bosc de Torrelavit. L’autor de la foto és desconegut.

En aquesta foto hi ha una parella al pont del riu al mig de Torrelavit.

En aquesta foto hi ha una parella al pont del riu al mig de Torrelavit.

Aquesta foto és al carrer del Molí, les persones que hi apareixen són desconegudes.

Aquesta foto és al carrer del Molí, les persones que hi apareixen són desconegudes.

Deixa un comentari