Skip to main content

Durant aquest curs hem fet 2 entrevistes a antics miners. Sabíem que hi havien unes barraques al bosc i que tenien relació amb els  miners, però no sabíem per què eren.

Ens van explicar, que en aquelles barraques hi vivien alguns miners. No tots els miners que treballaven a les mines de Vallcebre eren del poble, alguns venien a fer la mili i també hi havia molta gent que venia de fora, tenien la família a Manresa, Sallent i no tenien casa  on viure. Així, que es feien barraques petites al bosc amb una estufa i un llit, i durant la setmana vivien allà fins que podien anar a veure la seva família al cap de setmana. Estaven fetes normalment de pedres i feien una barreja amb pedra i carburo que quedava com un ciment i les aguantaven amb aquesta barreja. A més a més, eren cobertes amb fusta i “xapes”. Se les feien ells mateixos durant les seves hores lliures i quan les tenien fetes dormien allà.

Deixa un comentari