Skip to main content

Captura

Informació entrevistes:

El mercat es va començar a l’any 1929. Era un dels mercats més importants del Berguedà. Antigament es feia cada dimecres al matí i  hi havia molta gent. Ara encara es manté aquest dia de mercat , però ja no hi ha tanta gent ni parades, els únics que vénen sempre porten fruita i, a vegades, plantes. Venen encara que plogui, faci tempesta i que nevi.

El va crear el senyor Casanova. Venia molta gent d’altres pobles, com Navàs, Gargallà, Casserres , Vall d’Ora i fins i tot venien de Barcelona. Arribaven amb carro o animals , duien conills, pollastres per vendre i, del que havien venut, compraven a les altres parades per passar la setmana.

Els Morenos venien fruita, també hi havia els de Ca l’Isidro que eren els besavis de la Mariona, que venien botifarra, ametlles, avellanes, conserves…

Hi havia parades que venien tòfones, animals, bolets… També una peixateria amb sardines, gambes cuites i bacallà.

Deixa un comentari