Skip to main content

El dia 10 de març vam anar a entrevistar a la senyora Lola de Ca la Lola. La Lola va treballar-hi durant molts anys, al llarg de la seva vida. Malauradament aquest any tancaran la botiga perquè ningú de la família continuarà en el negoci familiar.

IMG_1650Ca la Lola sempre ha estat al mateix lloc?  Sempre ha estat situada al mateix lloc, a la plaça Major d’Olost.

Qui va crear ca la lola i a quin any? La va crear la Miquela Salvans fa uns 65 anys, concretament l’any 1950 i la Lola va anar-hi per jove. Abans de casar-se la Lola havia treballat en una botiga situada al carrer de l’Embut a Cal Gaja.

Com era la botiga per dins? Ha canviat? SEGUIA HAVENT-HI UN TIMBRE AUTOMÀTIC? Antigament la botiga era més petita i diferent. La que coneixem actualment va ser renovada fa uns 25 anys. La Lola ens va explicar que el timbre de la botiga no era automàtic com els d’ara sinó que si volien entrar a la botiga i estava tancada els clients havien de tocar-lo.

Quin horari tenien?  Feien vacances? Tenien un horari continu, és a dir, la Lola obria a les 9 del matí i no tancava fins al vespre. Al migdia no tancaven mai ja que aprofitaven les hores que els nens anaven a l’escola o en sortien perquè algú comprés alguna cosa. Obrien tots els dies de la setmana i no feien vacances.

Quins tipus de productes es venien? Es venia de tot menys comestibles. La part de diaris i revistes ho van vendre més tard quan la Pepita Buixó ho va deixar.  Els productes els compraven amb viatjants que arribaven en unes grans maletes i s’havien fet una gran amistat entre ells perquè tota la vida havien sigut els mateixos.

Sempre hi treballava la mateixa persona? Sempre havia treballat la Lola i la seva família.

És veritat que el metge i la infermera hi deixaven encàrrecs? Normalment la gent de fora d’Olost, de Perafita, Sant Bartomeu,… trucava a Ca la Lola Per demanar si hi anava al metge i llavors ells els hi donaven el número que tenien. Això mateix també passava amb la infermera, o la comadrona.

Tenia alguna competència Ca la Lola? No tenien massa competència, però hi havia cal Rossinyol que venien alguna cosa igual que ells i els hi podien fer una mica de competència amb els preus.

La Lola ens va explicar anècdotes i experiències de dins i fora la botiga. Gràcies Lola per col·laborar amb nosaltres.

Per Roc i Roger

Col·laborador: Pere Martí

Deixa un comentari